298: Svårlöst (50 av 365)

Jag firar min femtionde bild med en rebus. Det visade sig när jag försökte få till denna bild att det var svårlöst på mer än ett sätt. Tyvärr är jag inte precis någon mästare på att photoshoppa bilder, så texten i bilden syns dåligt.
Mellan glas och leksaker finns det ett plustecken. Över leksakerna står det – få. Mellan leksakerna och tomaten ska det vara ett plustecken till. Till sist står det – to.

Svaret man får om man löser rebusen, (som i sig nog inte är så svår), ska leda tankarna till ett svårlöst men välkänt problem.

12 tankar på “298: Svårlöst (50 av 365)

 1. obontjillevippen Inläggets författare

  Jag får nog tipsa om att snaps kan kallas för många olika saker. Till exempel järn. Kemiska beteckningen för järn är Fe.
  Någon som kommer på det?

  Svara
 2. obontjillevippen Inläggets författare

  Ja, lösningen är Pierre de Fermat, 1601-1665. Han var domare och hobbymatematiker och kom med flera påståenden. Ett av dem var det som kallas hans stora sats x^{n}+y^{n}=z^{n} för n>2 som han menade saknade lösningar bland de positiva heltalen. Inte förrän 1995 kom Andrew Wiles med ett bevis för teoremet.

  Så bilden är svårlöst i tre steg.
  1. Jag fick inte till texten i bilden som jag ville.
  2. Rebusen var svår. Någon i ett annat sammanhang fick det till ”snaps-r-mat” och förstod ingenting, då hon vet att jag inte dricker snaps.
  3. Fermats stora sats tog trehundra år att lösa.

  Vadå? Det skulle ju vara svårlöst. 😉

  Svara
  1. Pysselfarmor

   Jamen hurra då’rå för jag såg också att det fanns en ”sådan gubbe” ;-))
   Jag är ingen matematiker så därför tänkte jag inte att det var just honom du menade men rebusen knäckte jag minsann. Vad är priset? ;-)) *fniss

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s