7 tankar på “163: Ljuslek (56 av 365)

 1. obontjillevippen Inläggets författare

  Jag har en sexarmad ljusstake i smidesjärn. Med alla ljus tända får man lätt en djupeffekt. Bilden är kraftigt underexponerad och dessutom har jag i efterhand lagt på ett färgfilter för att få bilden ännu lite dovare. Som effekt gjorde jag en spegling av bilden. Det jag kom på i efterhand att jag borde ha beskurit den, så det inte blev så mycket svart mellan raderna med lågor. Jag höll också på rätt länge med att blåsa lätt på lågorna medan jag fotograferade, men alla de bilderna blev väldigt suddiga. Det är ju det här med att använda sig av stativet (tar för lång tid att packa upp) och/eller be någon blåsa medan man fotograferar. Det hade varit kul om jag kunnat få en låga som fladdrade och resten som är stilla. Nu ser det ju nästan ut som att jag duplicerat ett ljus flera gånger.

  Svara
  1. claesbilder

   Håller med dig. Det hade blivit ännu bättre med mindre svart mellan raderna. Men utifrån din förklaring kan man ju verkligen kalla det för en ljuslek 🙂

   Svara
 2. Elisabet

  Att du inte fick leka med ljusen som barn tog du igen ordentligt nu! Det blev snyggt. Men det är roligt och lärorikt att i efterhand tänka efter hur man gjorde och hur man kan göra på ett annat sätt en annan gång.

  Svara
 3. annsofiemarcusson

  Snyggt uppradade och läcker spegling. Intressant att få veta vilken jobb som ligger bakom. Jag har alltid önskat mig en fotoassistent som kan vara behjälplig med trix. Barnen och mannen vägrar numera att ställa upp på mina påhitt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s