280: Sortera (265 av 365)

365foton 010

Hur ska jag nu sortera årets hallonskörd? Som årets stora misslyckande? Vi har massor med hallonbuskar. Det blir så mycket bär varje år, att vi kunnat fylla frysar, låta vänner och bekanta komma och plocka och ändå har det aldrig tagit slut. Det brukar bli så mycket att jag på allvar har funderat på att ordna en mer kommersiell självplock, men det har fallit på att då måste hallonlandet vara i absolut toppskick.
Hallon är ju gott, men allt arbete runtomkring lockar inte. Det tar en evighet att rensa buskarna varje vår, ändå behövs det rensningar även under sommaren. I våras tog maken och jag ett beslut, vi skulle ta bort 90% av hallondjungeln. Men det är ofta så med oss, att vi tar ett beslut ena året, påbörjar det en tid senare och så kanske det blir klart X antal år senare. Så alla hallonbuskar är kvar.
På försommaren var det först rätt kallt, sedan blev det smällvarmt – och torrt. De dagar då vi hade kunnat plocka hallon, var vi bortresta. Häromdagen fick jag ihop en deciliter hallon. Det räcker inte ens till en smoothie.

(Nu inser jag att jag har bara hundra fotografier kvar att ta under resten av året. Så fort det har gått.)

4 tankar på “280: Sortera (265 av 365)

  1. Pysselfarmor

    Hallon är supergott!
    Jag passar på att plocka skogshallon på min gård i Lappland. Tänk då slipper jag all skötsel och bekymmer med buskarna ;-))
    Det har i år blivit stora fina hallon trots att det nu varit en enorm värme de fyra veckorna jag varit här.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s