6 tankar på “234: Pulver (208 av 365)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   🙂
   Jag har lagt på mer rött i bilden, även i pulvret. Det är faktiskt ännu blekare i verkligheten. Nästa gång ska jag försöka lära mig hur jag lägger på färglager på bara vissa delar av bilden.

   Svara
   1. obontjillevippen Inläggets författare

    Adobe Photoshop CC. Hämtade en demoversion: Photoshop Elements Elements 12 först för att testa. När demotiden gick ut laddade jag ner vad jag trodde var ”köpe-varianten” av samma. Det är nog samma program egentligen, bara att den jag har nu är väldigt avancerad och jag utnyttjar verkligen inte alla funktioner. Det jag oftast gör är att beskära eller som här: förstärka vissa färger i bilden. Jag behöver lära mig ”lager-arbete” och mycket annat, har köpt en bok om PS där jag lärde mig hur man kan redigera bort något man inte vill ha kvar i bilden genom att kopiera in en bakgrund. T ex råkade jag glömma bort ett brev på en duk och det ville jag ju inte ha i bilden. Så jag kopierade andra delar av duken och lade över brevet. Borta! Helst vill jag ju redigera så lite som möjligt, göra jobbet när jag tar bilden istället. Fast det finns ju tillfällen då jag gör enkla misstag och ser dem inte förrän bilden kommer upp på skärmen.
    Nyss kom jag på hur jag kan räta upp sneda horisontbilder, ett av mina vanligaste fel då jag är astigmatisk. Jag ser helt enkelt inte från början om det blir snett eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s