8 tankar på “267: Smakfullt (265 av 365)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Det är en Berner sennen, en stor hund som ursprungligen användes som gårdshund och draghund i Alperna. Glatt lynne, lekfull, lättlärd (ibland lär han sig lite för lätt).

   Svara
   1. evacarolasvensson

    De är härliga, bra lynne. Själv har jag växt upp med Vorsteth & Irlänsk setter & Jämthund. Pappa har alltid haft hundar. Jag har alltid vetat ha en Golden men blev 2 katter istället.

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Vi hade beagle, ett par labrador, så blev det collie (men då hade jag flyttat hemifrån). Sedan dröjde det många år tills maken och jag skaffade hund. Han hade haft schäfer men jag var tveksam. Första gemensamma blev istället en vuxen omplaceringshund, en groenendael. Han var fin på många sätt men väldigt vass och när vår dotter började gå, blev han mycket irriterad. Till slut markerade han mot henne och bet henne över huvudet. Inte så att det gick hål men det var nära både tinning och fontanell. Han togs bort direkt. Efteråt fick vi höra att ett kullsyskon till honom plötsligt hade gjort utfall mot sin matte. Väldigt otäckt, något måste ha varit fel i aveln.
    (Som barn blev jag biten i halsen av en airedaleterrier. Jag överlevde tack vare att jag hade en flytväst med krage på mig vid tillfället, men han kom ändå åt mig så pass att jag fick plåstras om rejält. Jag tycker inte om terriers efter det.)
    Efter den händelsen, med groenendaelen, tog det några år innan jag var sugen på hund igen. Då blev det en leonberger, nog den snällaste hund man kan tänka sig. Enormt stor, han vägde 76 kg som mest, men lugn och fin. Och nu blev det alltså en Berner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s