8 tankar på “259: Samspel (17 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Mmmm. Förra året vann de sin serie, flickor 02, nivå 2, dessutom Lions cup i regionen. Coacherna tyckte att det kunde vara nyttigt att möta ett tuffare motstånd. I år spelar de mot flickor 01, alltså mot spelare som är ett år äldre.
   Alla i det här laget spelar dessutom i ett sk all-starlag för flickor 02 nivå 1. I det laget ingår även de bästa 02:orna i flera ”kvarterslag” för klubben. Blandat alltså med tjejer från ön och från fastlandet. Som om inte det skulle räcka har ön två lag, i varsin serie, och det lånas in spelare från ”vita” laget (flickor 02 nivå 3 = något enklare) till det ”röda” laget (dotterns lag) och tvärtom, när någon är sjuk eller skadad eller bortrest. Ö-lagen tränar tillsammans en till två gånger i veckan och har samma coacher och alla aktiviteter utanför matcherna (kolla på landskamper live, avslutningsmiddag på pizzahaket, julbak …) görs med hela gruppen. Vill lova att det är en bra stämning bland de 21 tjejerna! 😀

   Svara
   1. evacarolasvensson

    Så kul! Min yngsta som spelar handboll och fotboll är också 02. Från Umeå och till Kiruna har vi 6 motståndarlag, trist… Därför far vi till Sundsvall och Falun för att möta flera andra lag mot de man alltid spelar mot, jättekul men långa resor=dyrt…. Men ack så roligt både på och utanför planen.

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Oj, det var långa resor. Gissar att lagen flyger till de matcherna. Eller? I vår region finns det väldigt många klubbar och just basket är något av en ”tillströmningsport”. Dotterns klubb har inte mindre än sex kvarterslag för flickor 02 och vårt ”kvarterslag” är ändå uppdelat på två nivåer (som jag skrev ovan).
    Ja, det är en väldig sammanhållning, även bland oss föräldrar. Det är aldrig några problem med körningar (även om schema finns), likadant när det gäller sekretariatsuppgifter eller fix och trix runtomkring som inte coacherna ska behöva hålla på med. Vi hade stormöte förra veckan gällande en cup i Barcelona som blir avsevärt dyrare än cuperna laget brukar åka på. Alla uppgifterna delades ut på tre minuter.
    ”Jag kollar boendet.”
    ”Bra, då kollar jag flygbiljetter.”
    ”Vi är säljgruppen.”
    ”Jag kan vara kassör.”

    Ikväll börjar ett helgläger. Naturligtvis har en förälder ordnat körschema. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s