8 tankar på “37: Djurspår (24 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Ja, jag tror det. Vi har (äntligen) mycket räv här igen. Sorkarna höll alldeles på att ta över. Nära oss finns ett gryt och jag är rätt säker på att rävhonan håller koll på när vår lamning börjar. Hittills har vi inte förlorat ett enda lamm pga räv.
   Varg syns någon gång om året men jag är faktiskt inte orolig för dem. Det brukar bara vara en enda förskrämd varg på ”genomresa” och jag har svårt att tro att den vågar sig förbi vår närmaste granne, ett hundpensionat. OM den ändå skulle krångla sig förbi där, tar vår skällande hund emot. Och OM hunden inte skulle skrämma bort den eventuella vargen, tar vår bagge vid. Får är visserligen flyktdjur men flock- och skyddsinstinkterna är så starka (särskilt hos vår bagge) att de gör allt för att värna lammen mot inkräktare. Till och med vi som de ändå känner igen får hålla ständig koll på var baggen är, så han inte överraskar en med en riktig ryggsmäll.

   Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack så mycket. Vi har mycket räv, så jag är ganska säker på att det är spår av räv. Tassavtrycken sitter ”snålt”, dvs nära en tänkt linje under kroppen, och relativt rakt över snön. Om man jämför med en hund, kan den (i alla fall om den är ung) tramsa runt med tassarna, ta skutt hit och hit.
   Funderade ett tag på rådjur men då borde det vara flera bredvid varandra. De ses sällan ensamma så här års.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s