10 tankar på “278: Slit o släp (28 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Har bekanta som hjälper till ibland. I arbetet ingår att handskotta, trampa med skidorna osv, allt går ju inte att göra med maskiner.

   Backen och de ”alpina” aktiviteterna har funnits där åtminstone sedan 80-talet (kanske ännu längre). Nu börjar folk som bor nära klaga på att snökanonerna bullrar. Bostadsområdet som först var ett sommarstugeområde, förändrades för ca tio år sedan och blev ännu en av kommunens gräddhyllor. Om inte den helt ideellt arbetande skidklubben kan fixa snö utan att använda snökanonerna, måste de lägga ner hela verksamheten. Himla trist om det blev så.

   Tänker i mitt stilla sinne att de som bor i området visste mycket väl att skidbacken låg där. Den har t o m använts som försäljningsargument i mäklarannonserna. ”Både sjöutsikt och granne med backen.” Men vad vet väl jag, vi bor nästan två mil från backen. Det kanske är olidligt buller.

   Svara
   1. tantaugusta

    Nämen. Hur kan man klaga på det? Köper man ett hus bredvid en snöbacke får man ju gilla läget (och bara njuta av lyxen till härhet!). Här ligger husen förvisso på baksidan av ”berget” så jag vet inte om kanonerna stör någon. Men jag vet fflera som bor där och som verkligen uppskattar ski-in/ski-out-läget. Även denna klubb drivs helt ideellt och även om träningen på sluttampen av säsongen bygger på att föräldrar är där och skottar snö till liftspåret så skulle det aldrig funka att ha en backe i mellansverige utan kanoner. Hoppas verkligen att ni får ha er kvar!

 1. Lotta

  Nu blir jag verkligen nyfiken för det ser ut som vår backe??? Vet hur mycket slit det är för vi var engagerade där i många år.

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Nej, det är inte i närheten av där du bor (för du bor väl vid Vättern?).

   Tror många backar i Sverige ser ut så här. Korta, branta högst upp och så en lång snäll sträcka ner till liften.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s