10 tankar på “229: Pinnar (77 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack! Gillar att fotografera sport men det är inte alltid det blir bilder jag vill/kan använda här. Är lite kluven mellan att ta bilder som kan läggas upp på lagsidan, dvs bilder som visar resp spelare göra mål och att ta bilder som visar sporten men låter tjejerna vara relativt anonyma.

   Svara
   1. evacarolasvensson

    Jag fotar L:S lag jättemycket. Jag ger de till min dotter som ger dem till laget på deras kik grupp så alla får dem & sedan har de ett lag instagram konto som de lägger ut bilderna. Jag får använda bilderna hur jag vill för barnen. De vill gärna ha dessa & det är bara jag som förälder som fotar. De andra föräldrarna vill gärna att jag ger även dem. För mig är det både nytta & nöje. Men att fota i sporthallar är svårt , jag har 200 mm inte alltid man når dit man vill. Ljuset & vägg & golv färger brukar vara en utmaning. Så ibland blir det inte så många per match 😉

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Dotterns lagsida är öppen för vem som helst men det är bara coacherna, jag och två till som kan lägga ut info. Jag är lagförälder (med högst oklara uppgifter, brukar mest vara att jag ordnar med julbak och gemensam middag för spelarna i december). När det gäller publicering av bilder kollar jag med dottern. Senaste matchen missade jag att fotografera alla spelare i resp hemmalag (”kvarterslaget” är uppdelat på två nivåer och båda lagen hade hemmamatch) under speltid och därmed vill jag inte lägga ut någon bild alls. Det kan väcka en känsla av orättvisa. ”Varför är hon med men inte jag?”
    Vi är flera föräldrar eller morföräldrar som fotograferar, dessutom filmas alla matcher och läggs ut på en stängd youtubekanal. Tjejerna sitter alltid och analyserar sina matcher efteråt.

    Håller med om att sporthallar är svårfotograferade. Antingen är det mörkt eller så är det motljus. Helst vill jag vara med övriga föräldrar för stämningens skull men då blir det sällan närbilder vid resp korg. Står jag vid kortändarna på plan och nära korgarna, ser jag inte alltid själva korgen och när det blir mål. Jag har precis köpt en ny kamera, en Canon EOS 7D Mark II, som är snabbare än den förra (Canon EOS 700D). Jag har inte lärt mig kameran ännu men så här långt är jag väldigt nöjd. Jag köpte också ett nytt objektiv men det är så tungt att jag måste ha stativ med mig. I lördags använde jag de gamla objektiven, dels ett EFS 18-55, dels ett EFS 55-250. Funderar på ett vassare sportobjektiv men det får vänta lite.

    Låter kameran rassla på under match, sortering och rensning tar jag hemma. Ändå kan en mapp med bilder från en match innehålla 700 bilder. 🙂 Vem vet, kanske är det någon som vill ha en viss bild även om den är suddig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s