4: Aj! (135 av 365+1)

boxning 160423 2145

Matchen gick i tolv ronder. Det blev en blodig historia, först fick Skoglund en cut i ena ögonbrynet, sedan råkade Liebenberg ut för samma sak. Det är inte farligt men det blöder mycket när det händer. Ringdomarens skjorta blev nerstänkt, kanvasen blev nerstänkt … det finns mer än ett skäl till att jag klär mig i mörka kläder när jag befinner mig vid ringen.

12 tankar på “4: Aj! (135 av 365+1)

 1. maltanita

  Det är just det här jag inte gillar med boxning. Blod ! Så du menar att du klär dig i mörka kläder för att det stänker blod 😕 Fy, vad läskigt 😥

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Nja, egentligen klär jag mig mörkt för att inte synas alltför mycket på övriga fotografers bilder. Det här var första matchen jag varit på som det blev så här blodigt.

   Svara
 2. annettejuhlin

  En väldigt passande bild till temat. Du har verkligen lyckats fånga det dramatiska utan att visa själva slaget. Blod på skorna, på benet och på handduken. Väldigt snygga färger i bilden dessutom.

  Jag håller med dig om det du skriver, ridsport har jag erfarenhet av, och där händer det många, många olyckor och dödsfall. Men jag är ändå kluven till boxning, när det gäller tex ridning händer det kanske ibland att man ramlar dåligt och slår i huvudet. Inom boxning får man räkna med slag mot huvudet, det är en skillnad. Tänker också på Frida Wallberg som fick hjärnblödning i ringen, och hon kämpar väl fortfarande med att leva ett drägligt liv, med sin dotter. En parentes bara.

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack så mycket.

   Ja, som jag svarat på tidigare kommentarer, boxning är en kontroversiell sport och jag är ambivalent, trots att jag visat bara boxningsbilder de senaste två veckorna. Det som hände Frida Wallberg är mycket tragiskt, hon var nära döden. Det finns också många exempel på ”ringvrak”. För några år sedan publicerades en studie i Göteborg (tror det var vid Sahlgrenska sjukhuset) där man hittat hjärnskademarkörer flera veckor efter match hos amatörboxare. De använder ändå hjälm, vilket proffsboxare inte gör.

   Samtidigt har jag träffat på flera som tack vare boxningen och den disciplin som krävs under träning, med kosthållning, det speciella sociala livet på gymmet osv, har rent ut sagt räddats från kriminalitet och/eller missbruk. Det handlar mycket om renlevnad och om att något annat än en själv är större.

   Svara
   1. annettejuhlin

    Tack för ett intressant svar. Jag är som sagt också ambivalent, eftersom det finns mycket annat som också är farligt men som är tillåtet. Att rida fälttävlan till exempel, då man hoppar över fasta hinder, skördar många liv.

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Ja, man kan fortsätta resonemanget med att det är tillåtet att röka och att dricka alkohol, två faktorer som orsakar många sjukdomar och skördar liv. Det är också tillåtet att köra bil (om man har körkort) och det dör människor i trafikolyckor varje år.
    Inte för att det ena ursäktar det andra men kanske ska man ta sig en funderare på om det är en idrott som är värst – eller något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s