164: Landmärke (236 av 365+1)

landmärke

Ett centralt placerat landmärke. 🙂 ”Pinnen” på Sergels torg är finast på kvällen när den är upplyst.
Skulpturen heter egentligen ”Kristallvertikalaccent ” men det är nog inte så många som känner till det riktiga namnet. Att det var Edvin Öhrström som ritade den är dock mer allmänt känt.

6 tankar på “164: Landmärke (236 av 365+1)

 1. annettejuhlin

  Snygg lösning! Och du har lyckats få fokus på skulpturen och inte alla byggställningar och annat som brukar stå runt den. Jag har haft litet svårt att klura ut vad man menar med landmärke, men nu fick jag en del idéer, tack för det 🙂

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack! Stod på marken men försökte höja kameran så mycket det gick. Ändå blev det lite underifrånperspektiv. Har beskurit bilden något, fick in en trist stolpe som jag inte ville ha med. Det kändes inte som ett alternativ att retuschera bort trafikskyltar och lysen, de tillhör ändå gatubilden. Med mer tid och för ett mer seriöst resultat hade jag kanske gått in på Kulturhuset och åkt upp någon våning för att komma mer i jämnhöjd. Å andra sidan hade jag fått fotografera genom glas, vilket inte alltid fungerar.

   Just nu är det väldigt rörigt runt fontänen och Sergels torg med diverse byggnadsarbeten. Trångt och ingen fattar hur man ska köra där. Glad att jag hade parkerat en bit bort.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s