360: Ämne (277 av 365+1)

amne

Om (proffs)boxning kan man diskutera både länge och väl, det är en de mest kontroversiella idrotterna. Det är inte FLER skador i boxning än i andra sporter, men de som sker är ofta huvudskador. Nog minns många Frida Wallberg som fick en otäck skada för ett par år sedan, en hjärnblödning som höll på att kosta henne livet.
Jag har funderat både länge och väl om jag ska visa den här bilden. Till slut kom jag fram till att den försvarar sin plats. Allt är inte glitter och glamour, eller läckra actionbilder på halvnakna män och kvinnor.
Här är bosniern Drazan Janjanin nere för räkning efter ett så hårt slag i sidan att han tappade luft. När han väl kom upp på fötter igen (det gick fort men domaren hann räkna till tio), protesterade han och ville fortsätta matchen. Den vanns av Dereck Chisora.

Med den här bilden avslutar jag denna veckas serie i ämnet boxning.

4 tankar på “360: Ämne (277 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack. Slarvade runt med lite simning, lite judo, lite segling, lite skidåkning, lite volleyboll men fastnade egentligen inte för någon särskild sport. Jag blev snabbt uttråkad av att träna likadant hela tiden. Kanske bidrar det till min fascination inför dem som nästan viger sitt liv åt idrotten, de som upprepar övningarna tusentals gånger.
   Nu curlar jag dottern (nödvändigt att skjutsa och hämta till och från träningar, vi har inga bussförbindelser som fungerar) så att hon ska tycka att hon orkar med sin basket åtminstone skoltiden ut. Hon går i åttan, så det blir nästan fem läsår till. 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s