139: Jag delar (284 av 365+1)

jag-delar

Jag delar med mig av ytterligare en bild på fåren. Här är några av bagglammen. De är nyfikna (för kanske har jag med mig något gott) och på samma gång väldigt skygga.
De har ännu inte fått sina öronmärken, de sätter vi dit så sent som möjligt.

6 tankar på “139: Jag delar (284 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack! Det är finullsfår. Ullen används till kardning, spinning, växtfärgning (om man har mage att färga hemspunnet garn, jag har det inte) och helst stickning eller virkning. En del av fåren har en lockigare ull, inte så krusig, och den kan användas som vävgarn. Det var ju tänkt att jag skulle göra allt det där, men mina handleder har lagt av och jag kan inte sticka mer än max en kvart i taget, sedan måste jag lägga undan handarbetet till nästa dag. Och då har jag tappat intresset. Jag har tre vävstolar, en gammal med pådragen gardinvarp, en modernare som ligger nedmonterad någonstans och så en liten Götavävstol (hopfällbar och går att bära med sig – om man inte är rädd för lyft) med en påbörjad sjalväv. Nu samlar allt damm.
   Men fåren de bräker och håller undan sly och höstullen kan jag ju sälja.

   Svara
   1. annettejuhlin

    Vad tråkigt att dina handleder inte fungerar på samma sätt som tidigare… Särskilt när man har sådana intressen som du. Att väva kräver en hel del styrka, jag förstår att det inte går så bra med dåliga handleder. Och med stickning är det väl samma sak, tyvärr… Mysigt med får i alla fall. Vi har funderat under flera år på att skaffa oss får, jag vill ha lugna får som inte hoppar över staketet 😉

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Dessa kan rymma men de rymmer bara till gräsmattan och smaskar i sig fallfrukt. Eller så trycker de runt flaggstången. Om de rymmer, är det för att de inte har vatten eller mat. Eller för att någon hittat ett hål i staketet. 🙂 Vi har en tacka som kryper ner på marken och ålar sig under det fasta stängslet. Elstängsel ( =trådar, mer power i dem än i nät) gillar hon inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s