11 tankar på “96: Helglycka (342 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Bilden är tagen på ett varuhus.

   Jag försöker låta bli att stressa. Många av förberedelserna tycker jag om men jag vill göra dem i december, inte ens tänka på dem nu, i oktober.

   Svara
   1. evacarolasvensson

    På mitt jobb har vi tomtar på loftet känns det så innan julen ens har börjat . Jag brukar baka exempelvis pepparkakor med ca 50-60 barn per år innan dec börjar …

   2. obontjillevippen Inläggets författare

    Oj, 50-60 barn, hoppas det inte är alla på en gång. 🙂
    Är lagförälder i dotterns basketlag och den stora uppgiften är att hålla i julbaket och samtidigt bjuda alla tjejer på middag. De är 20-22 stycken. Det är hur kul som helst men jag känner mig rätt urlakad efteråt.

 1. maltanita

  Tycker om din bild med de söta lite annorlunda tomtarna, de brukar ju vara röda 😉 Själv har jag inte ens tänkt tanken på kommande jul. Fast det kan bero på att jag inte är särskilt julig av mig och kommer att befinna mig på en plats där julen inte firas. Hoppas du kan sluta känna av stressen, ofta skapar men den själv liksom alla krav. Är det inte kul så blir det ingen jul 😀

  Svara
 2. thyrakristina

  Oavsett stress eller inte så kommer julen ändå, vi får göra det bästa av den utan att bli helt slut…däremot så kommer ju julpyntet och tomtarna fram så tidigt i affärerna…

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Ja, har bortrationaliserat rätt mycket. Men heminlagd sill måste finnas, liksom köttbullar (på egen nötfärs), hembakt vörtbröd och så lite till. Firar vi flera hushåll tillsammans är det förstås knytkalas.

   Svara
 3. hippahippo

  Verkar som om det blir tidigare och tidigare för varje år. Idag såg jag saffransbröd i form av stjärnor! Finns säkert folk som köper och gillar det men själv väntar jag till 1:a advent då ljusstakarna kommer fram.

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Samma här. Var tid har sin tjusning. Just nu tycker jag om mörkret, tror jag behöver det innan adventsljusen kommer fram.
   Har fått rapport om att det finns SEMLOR att köpa på något icke namngivet konditori. Hoppas att det bara är en skröna.

   Svara
   1. hippahippo

    Exakt. Jag har några ljuslyktor ute i krukor och idag ska jag sätta ut en pumpa med ljus i. Inga konstiga utskärningar utan jag bara borrar hål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s