31: Cirkus (271 av 365+1)

cirkus

I lördags var det boxningsgala på Hovet i Stockholm. Huvudmatchen stod mellan Klara Svensson, ”The Swedish Princess”, och Mikaela Laurén, ”The Nordic Queen”. Inom boxning tillhör det att man psykar och snackar ner varandra. Den så kallade hatmatchen mellan de två bästa kvinnliga boxarna i Sverige har förstås inte varit ett undantag.
Här är Mikaela Laurén på väg in med sitt följe. Ja, det är Dogge Doggelito man kan skymta bakom Laurén. Det var en riktig cirkus – och en enorm stämning i hallen.
Klara Svensson vann på poäng.

13 tankar på “31: Cirkus (271 av 365+1)

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack så mycket. Det kändes som ett svårt tema, då jag aldrig går på cirkus (om det inte är nycirkus). Tur då att man kan tolka temat på olika sätt. 🙂

   Svara
 1. annettejuhlin

  Det temat löste du perfekt, så kul med en ny twist! Och intressant läsning till bilden, jag såg i tidningen att det var dags för match. Efter att Frida Wallberg knockades för några år sedan har jag följt henne. Så hemskt att hon aldrig blir bra igen, med en liten dotter dessutom. Jag är intresserad

  Svara
   1. obontjillevippen Inläggets författare

    Tack för dina kommentarer, förstod vad du menade. Jag är själv väldigt ambivalent till sporten. Det är inte fler skador inom boxning än inom andra sporter som fotboll, ishockey, ridsport, gymnastik … men de skador som trots allt blir, handlar om skador mot huvudet. Framför allt inom proffsboxning där man inte har hjälm på sig. Frida Wallbergs öde är hemskt.

    Samtidigt räddar boxningen många. Och träningen är suverän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s