6 tankar på “Eget tema: Försöka duger (340 av 365+1)

 1. annettejuhlin

  Jag tror att det är en bra idé! Vi brukar spinta sönder löven med gräsklipparen innan de blivit blöta av regn. Mindre att kratta och bra gödning för gräsmattan 🙂

  Svara
  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Nu har det regnat så pass mycket, att det nog inte går. Bilden är ett par veckor gammal, lade ut den för de senaste fem-sex bilderna var så grå och färglösa.
   Brukar kratta ihop i högar men inte vara petnoga. Det som ligger kvar efter en första (och enda) omgång med räfsan får ligga kvar. Vi kan inte låta allt ligga, inte ens om det är finfördelat. Vi har ett tiotal stora och oräknat antal mindre lönnar på en liten yta, så det blir enorma mängder löv.

   Svara
   1. annettejuhlin

    Vi har också lönnar, väldigt fint men värsta sorten när det gäller löv eftersom löven klibbar ihop och bildar täta mattor som kväver gräset under. Vi har dock bara fyra lönnar, och det är mycket löv, så jag förstår hur mycket det måste bli hos er!

  1. obontjillevippen Inläggets författare

   Tack! Ja du, de första brukarna av vårt lilla lantbruk hamlade lönnarna, så det skulle finnas tillräckligt med foder åt djuren. Träden har inte hamlats på de senaste 40-50 åren.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s